剑桥雅思11Test2解析听力部分介绍

2022-06-05 19:36:35

  大家在听力结束后可以参照听力部分的答案解析来了解文章的意思和解题思路,为了帮助大家更好的进行考后分析和总结,小编为大家带来了剑桥雅思11Test2解析听力部分介绍,一起来了解一下。

  Section 1

  Question 1

  答案:hostel

  定位原文:scripts:

  Well, that's a bit complicated. At the moment I'm looking for a flat to rent here, so I'm in a hostel from Monday to Friday. I go back to my parents' place at the weekend.

  解题思路:during the week 同义表达于from Monday to Friday, 听到询问住处的信息时,很容易得出答案。

  Question 2

  答案:Buckleigh

  定位原文:scripts:

  Oh, to my parents' address, please. That's 17, Buckleigh Street --B-U-C-K-L-E-l-G-H Street, Stamford, Lincolnshire, though you don't really need the county.

  解题思路:填写地址的老题目,听清楚拼写就没有问题。

  Question 3

  答案:PE9 7QT

  定位原文:scripts:

  Oh, I know Stamford - it's a lovely town. And what's the postcode?

  ROGER: PE9 7QT

  解题思路:和上题一样,写地址,写邮编,postcode非常容易定位。

  Question 4

  答案:waiter

  定位原文:scripts:

  Well, I've done several different things. I've just finished a short-term contract as a courier, and now I'm working as a waiter in one of the big hotels.

  解题思路:设空处问的是兼职工作的职业。Working as a waiter 是答案,填写waiter。

  Question 5

  答案:politics

  定位原文:scripts:

  My ambition is to go into parliament eventually, so my major subject is politics. That's partly why I think the Youth Council is important and want to be a part of it.

  解题思路:设空处填写的是第一专业名称,听到my major subject 处可以得出答案。

  Question 6

  答案:cycling

  定位原文:scripts:

  Well, I spend quite a lot of time cycling--both around town to get to university and to work, and also long-distance, from here to London, for instance.

  解题思路:6和7填写兴趣爱好 spend quite a lot of time 和 does a lot of 是同义表达,后面又说道also keen on the cinema,得出第7题答案。

  Question 7

  答案:cinema

  定位原文:scripts:

  For relaxation I'm also keen on the cinema-- I used to go at least once a week, but I can't manage to go so often now.

  解题思路:同上题。

  Question 8

  答案:disabled

  定位原文:scripts:

  Well, my sister is blind, so I'm particularly interested in working with disabled young people, to try and improve the quality of their lives.

  解题思路:Youth Council 出现的地方可以锁定答案区域,在问到Youth Council的工作在哪些方面吸引Roger时,他说的是对和残疾的年轻人一起工作尤其感兴趣。

  Question 9

  答案:4.30(pm)/ half past four

  定位原文:scripts:

  --Would you like to suggest a time? He generally leaves around 5.30.

  -- Well, would 4.30 be OK? My last class finishes at 4, so I'd have plenty of time to get to your office.

  解题思路:不要被出现的多个时间迷惑,,是4点课程结束,路上还需要时间,所以最后商定的是4点半。

  Question 10

  答案:07788 136711

  定位原文:scripts:

  Yes, my mobile number's 07788 136711.

  解题思路:听清数字,这也是听力填空时常考查。需要注意对重复数字的表达法,如double,triple等等。

  Section 2

  Question 11 & Question 12

  答案:A B (in either order)

  定位原文:scripts:

  A:We've also turned a few storerooms over to other purposes, like using them for meetings.

  B:We‘ve replaced them with larger seats, with more legroom. This means…

  解题思路:11和12问的是目前在theatre翻新期间,有哪两项改变。A项的have a different use 同义于原文的 other purpose;B项的 a different type of seating 同义与原文的replaced them with larger seats,with more legroom 这个表达,所以此题答案选A和B。

  Question 13 & Question 14

  答案:B D (in either order)

  定位原文:scripts:

  B:One way is by organizing backstage tours, so people can be shown round the building and learn how a theatre operates. These are proving very popular. What we‘re finding is that people want to have lunch or a cup of coffee while they’re here.

  D:We have a bookshop, which specializes in books about drama, and that attracts plenty of customers.

  解题思路:13和14题问的是目前theatre 向公众提供了哪两项设施。B 的backstage tours 是用These are proving very popular间接表达出来的;D项的a book shop 是用attracts plenty of customers间接表达出来的。

  Question 15 & Question 16

  答案:C E (in either order)

  定位原文:scripts:

  C:A surprise success is the workshop on making puppets - we happen to have someone working here who does it as a hobby, and she offered to run a workshop. It was so popular we're now running them every month!

  E:and our lighting workshop has already started, with great success.

  解题思路:15和16题问的是theatre 目前提供了哪两个workshop。C项目的making puppets 很容易听出来,E项的lighting 也说明了has already started with great success。

  Question 17

  答案:G

  定位原文:scripts:

  Standing here in the foyer, you're probably wondering why the box office isn't here, where the public would expect to find it. Well, you might have noticed it on your way in - although it's part of this building, it's next door, with a separate entrance from the road.

  解题思路:box office 的位置,next door,with a separate entrance from the road,符合这个要求的只有G.

  Question 18

  答案:D

  定位原文:scripts:

  For the theatre manager's office, you go across the foyer and through the double doors, turn right, and it's the room at the end of the corridor, with the door on the left.

  解题思路:剧院经理办公室的位置。越过foyer,所以应该是在图的上半部分,而且要穿过double doors再向右拐,在走廊的底端,G已经选了,只能选D。

  Question 19

  答案:B

  定位原文:scripts:

  The lighting box is where the computerized stage lighting is operated, and it's at the back of the building. When you're through the double doors, turn left; turn right at the water cooler, and right again at the end. It's the second room along that corridor. The lighting box has a window into the auditorium, which of course is below us.

  解题思路:lighting box的位置。At the back of 决定了A、B、C可能是备选项,穿过double doors后向左,排除C,在water cooler处还向右转;second room along that corridor 又决定了只能选B。

  Question 20

  答案:F

  定位原文:scripts:

  The artistic director's office is through the double doors, turn right, and it's the first room you come to on the right-hand side. And finally, for the moment, the room where I'll take you next -the relaxation room.

  解题思路:artistic director’s office 的位置。穿过double doors之后,向右,右手边的第一间房间,所以,很好选择,答案是F。

  Section 3

  Question 21

  答案:A

  定位原文:scripts:

  COLIN: I just put something about getting experience of the different sorts of procedures used on a field trip. But we need something about what causes different organisms to choose particular habitats.

  HELEN: I agree. And something about finding out how to protect organisms in danger of dying out?

  解题思路:本题通过aim进行定位,听到 need something…之后,选项A符合,但是选项B可能会造成干扰,但是随即被否定,but we weren‘t really looking at that。

  Question 22

  答案:A

  定位原文:scripts:

  COLIN: It was something about measuring the slope of the shore, but of course we didn't need it because we were measuring wind direction, and we'd brought the compass for that...

  HELEN: But not the piece of string to hold up in the air! Didn‘t Mr. Blake make a fuss about us leaving that behind.

  解题思路:题目问的是忘记带的东西是什么,ruler被提及,但是未表示是否携带,仅仅说明用途,compass说了已经携带。Helen说到but not the piece of string且语气突出。

  Question 23

  答案:C

  定位原文:scripts:

  HELEN: Now, the next section's the procedure. I sent you the draft of that.

  COLIN: Yeah. It was clear, but I don't think we need all these details of what time we left and what time we got back and how we divided up the different research tasks.

  HELEN: OK. I'll look at that again.

  解题思路:通过procedure比较好定位,题目问的是Colin建议的一个改变,A不涉及,B被提及,但是属于解释details的内容。

  Question 24

  答案:B

  定位原文:scripts:

  COLIN: Then we have to describe our method of investigation in detail. So let's begin with how we measured wave speed. I was surprised how straightforward that was.

  HELEN: I'd expected us to have some sort of high-tech device, not just stand there and count the number of waves per minute. Not very precise, but I suppose it was good enough. But the way we measured the amount of salt was interesting.

  解题思路:wave speed 帮助定位,straightforward的意思为“直接、明了”,选项B符合。

  Question 25

  答案:B

  定位原文:scripts:

  HELEN:OK. And we need the map of the seashore. You just left that to me. And I had to do it while the tide was low, well that was OK, but the place I started it from was down on the beach, then I realized I should have gone up higher to get better visibility, so I had to start all over again. But at least I'd got the squared paper or I'd have had problems drawing it all to scale.

  COLIN: Yes. It looks good. We could get a map of the region off the internet and see if we need to make any changes.

  解题思路:Helen说需要站在高处才能获得better visibility,说明起初站的位置不对,B选项符合。Had to do it while the tide was low 否定了C选项,因为没有说这个时间有错或说需要更改。

  Question 26

  答案:B

  定位原文:scripts:

  COLIN: Yes. It looks good. We could get a map of the region off the internet and see if we need to make any changes.

  HELEN: I had a look but I couldn't find anything. But you took some pictures, didn't you?

  COLIN: Yeah. I'll email you them if you want.

  HELEN: OK. I'll make my amendments using those, then I can scan it into our report.

  解题思路:Helen称需要make amendments 且然后 scan it into our report,动作的主体都是对pictures的,A不符合原文意义,C选项涉及原文的internet,但是找出的是information,与原文提及的从网上下载map不符。

  Question 27 & Question 28

  答案:A D (in either order)

  定位原文:scripts:

  COLIN: ...the splash zone?

  HELEN: Yeah, we found mostly those tiny shellfish that have strong hard shells that act as protection.

  COLIN: But not from other organisms that might eat them, predators?

  HELEN: No, that's not the main danger for them.A: But the shells prevent them from drying out because they're in the open air for most of the time.

  COLIN: Right. And since they're exposed, they need to be able to find some sort of shelter, or cover themselves up, D:so they don't get too hot Then in the middle and lower zones, nearer the sea, we need to discuss the effects of

  E: wave action...

  解题思路:splash zone 原文重现,题干中的problem 和 原文的danger是同义替换。Helen说外壳可以避免它们变干,因为它们大部分时间都暴露在空气中;D中high temperature与 too hot为同义替换。

  Question 29 & Question 30

  答案:C E (in either order)

  定位原文:scripts:

  HELEN: Right. OK, now I did a draft of the section of sources of possible error in our research, but I don't know if you agree. For example, D: the size of the sample, and whether it's big enough to make any general conclusions from. But I thought actually we did have quite a big sample.

  COLIN: We did. B: And our general method of observation seemed quite reliable. But we might not be all that accurate as far as the actual numbers go.

  Yeah, E: we might have missed some organisms - if they were hiding under a rock, for example. I wasn't sure about the way we described their habitats. I decided it was probably OK.

  COLIN: Yeah, and the descriptions we gave of the smaller organisms, they weren't very detailed, but they were adequate in this context. C: I'm not sure we identified all the species correctly though.

  解题思路:error这个词用于定位原文答题信息,应该在原文中应捕捉负面信息。We might have missed… I’m not sure… 均为重要提示。在仔细预读题目选项之后,只有C和E符合选项。
       

  Section 4:

  Question 31

  答案:social

  定位原文:scripts:

  The second thing the architect needs to think about is the context of the building, this includes its physical location, obviously, but it also includes the social meaning of the building, how it relates to the people it's built for

  解题思路:题干词function 与 physical原文重现,易定位,随后出现答案social。

  Question 32

  答案:factory

  定位原文:scripts:

  Let's look at the new Taylor Concert Hall in relation to these ideas. The location chosen was a site in a run-down district that has been ignored in previous redevelopment plans. It was occupied by a factory that had been empty for some years.

  解题思路:disused与原文 run-down同义替换,意指 “废弃老旧区域”,空处填写名词factory。

  Question 33

  答案:canal

  定位原文:scripts:

  The whole area was some distance from the high rise office blocks of the central business district and shopping centre, but it was only one kilometre from the ring road. The site itself was bordered to the north by a canal.

  解题思路:beside 与原文by 都可以表示“与……挨着”的意思。

  Question 34

  答案:bridge

  定位原文:scripts:

  So how was this reflected in the design of the building? Well, Harrison decided to create pedestrian access to the building and to make use of the presence of water on the site. As people approach the entrance, they therefore have to cross over a bridge.

  解题思路:approached by bridge 与 cross over a bridge 是同义表达。

  Question 35

  答案:box

  定位原文:scripts:

  He wanted to give people a feeling of suspense as they see the building first from a distance, and then close-up, and the initial impression he wanted to create from the shape of the building as a whole was that of a box.

  解题思路:shape这个词原文重现,这个答案box 没有什么难度。

  Question 36

  答案:screen

  定位原文:scripts:

  And this flat wall also has another purpose. At night time, projectors are switched on and it functions as a huge screen, onto which images are projected.

  解题思路:act 与 large在原文中分别同义替换function 和 huge,答案screen随之出现。

  Question 37

  答案:rubber

  定位原文:scripts:

  The auditorium itself seats 1500 people. The floor's supported by ten massive pads. These are constructed from rubber.

  解题思路:pads原文重现,可以帮助定位。Made of 与constructed from 是同义替换。

  Question 38

  答案:curved

  定位原文:scripts:

  The walls are made of several layers of honey-colored wood, all sourced from local beech trees. In order to improve the acoustic properties of the auditorium and to amplify the sound, they are not straight, they are curved.

  解题思路:描述形状shape的,只能是curved。

  Question 39

  答案:curtains

  定位原文:scripts:

  In order to achieve this, there are nine movable panels in the ceiling above the orchestra which are all individually motorized, and the walls also have curtains which can be opened or closed to change the acoustics.

  解题思路:ceiling panels 原文重现,容易定位原文,adjustment,调节,是open和close的同义替换表达,空处填写名词。

  Question 40

  答案:international

  定位原文:scripts:

  However, the evaluation of some critics has been less enthusiastic. In spite of Harrison's efforts to use local materials, they criticize the style of the design as being international rather than local

  解题思路:critics定位原文,空处需要填写形容词或者名词修饰style,原文中the design as being international 就是答案出现的地方。

  以上是小编为大家带来的剑桥雅思11Test2解析听力部分介绍,希望能够对大家有所帮助。

考试安排
留学申请评估申