WOMAN: Okay, there are several of that size on our books. They mostly belong to families who are working abroad at the moment. What about the location?
MAN: It'd be nice to be central.
解题思路：答案为直叙。It’d nice to be central.题干中的location一词成为重要的提示，原文重现。
MAN: We'd like something around Pound 500 a month, but we could go up to Pound 600 if we have to. But we can't go beyond that.
解题思路：本题要求填写金额，原文提到£500及£600两个金额。前者是租房者的理想租价，但后者也可接受。题干中的maximum与原文的up to为同义替换。注意：在考试中maximum和up to同义替换的情况很多。
MAN: We're at college here for two years, and we don't want to have to move during that time if we can avoid it.
解题思路：有的考生会因为原文提及的是we’re at college here for two years而错过答案，但原文紧接着又强调we don’t want to have to move during that time if we can avoid it.(如果可以避免的话，我们不想在此期间搬家。)意指需要租房的时长与学习的时长相同。
WOMAN: Okay, let me have a look at what we've got... We have photographs of all the houses on our books, so you can get an idea of what they're like. There's this one in Oakington Avenue, at 550 pounds a month. Combine living room and dining room, with a separate kitchen. It doesn't have a garage, though you can park in the road.
MAN: Ah, we'd prefer to have one, if possible.
解题思路：答案为直叙。先听到£550, 之后it doesn’t have a garage即点明答案。
WOMAN: That one's 580. It's very well furnished and equipped. It also has plenty of space for parking, and it's available for a minimum of a year. Oh, and there's a big garden.
MAN: I don't think we could cope with that, to be honest. We'll be too busy to look after it.
WOMAN: Okay. Then there's this older house in Hamilton Road: living room, kitchen-diner, and it has a study. 550 a month.
MAN: That looks rather nice. But whereabouts in Hamilton Road?
WOMAN: Towards the western end.
MAN: Oh, that'll be very noisy. I know the area.
解题思路：再次对Hamilton Road进行强调，然后出现答案that’ll be very noisy。
WOMAN: There's a big demand for houses in that area, so prices tend to be quite high. But this one hasn't been decorated for a few years, which has kept the rent down a bit. It's got a living room, dining room and small kitchen, and it's 595 a month. I think it would suit you, from what you've said.
Question 9 & Question 10
WOMAN: …In fact the swimming pool's already opened, ahead of schedule, and it's attracting a lot of people.
MAN: I think I heard something about a plan to replace the existing concert hall with a larger one?
WOMAN: Ah, that's due to start next year.
解题思路：多选题相对难度稍高。出现多处混淆性信息。先提及sports centre,但是under construction (建设中)，考生必须把握该词组才能排除干扰选项D。In fact the swimming pool’s already opened.事实上，游泳池已经开放，表明是现有的设施。而后又提到cinema, 但已经关闭，考生需要注意有关cinema的解释 性信息。the existing concert hall中的existing (现存的，现有的)为解题的关键。