考生在雅思听力练习结束后，不仅需要参照答案查看一下自己的答案是否正确，还需要对照答案解析分析一下自己做错的原因，为了方便大家更好的对自己的听力水平进行分析，小编为大家带来了剑桥雅思 11 听力答案及详细解析。
剑桥雅思 11 听力答案及详细解析Test 4 Section 1
MELANIE: OK. And the venue is the school, isn't it?
ROB: Yes, that's right, the secondary school.
解题思路：venue 和 school 是定位词，容易听到答案 secondary。
MELANIE: Oh, I think I've heard her on the radio. Doesn't she play the oboe, or flute or something?
ROB: Yes, the flute.
解题思路：Carolyn Hart 是信息定位词，出现了乐器选择，男生明确说明flute。
There'll be several races, depending on the number of ducks taking part. And John Stevens, a champion swimmer who lives locally, is going to start the races. All the ducks will be launched into the river at the back of the cinema.
解题思路：at the back 和题干中的behind 是同义表达。
MELANIE: And are there any prizes?
ROB: Yes, the first duck in each race to arrive at the finishing line wins its owner free tickets for the concert on the last night of the festival.
解题思路：prizes 和 tickets是定位词，是音乐会的免费票，此题比较简单。
MELANIE: You said you can buy a duck? I'm sure my children will both want one.
ROB: They're on sale at a stall in the market.
MELANIE: OK. I'll go there this afternoon. I remember walking past there yesterday. Now could you tell me something about the flower show, please?
ROB: Well, admission is free, and the show is being held in Bythwaite Hall
Yes, but if you'd like to see the prizes being awarded for the best flowers, you'll need to be there at 5 o'clock. The prizes are being given by a famous actor, Kevin Shapless.
MELANIE: Five and seven. What about 'The Mystery of Muldoon'?
ROB: That's aimed at five to ten-year-olds.
解题思路：The Mystery of Muldoon 是定位关键词，紧接着提到目标群体为5-10岁的孩子，答案为A。
ROB: I think so. If you'd like something for yourself and your husband, and leave your children with a babysitter, you might like to see 'Fire and Flood’
解题思路：Fire and Flood 是定位关键词，条件句提到for yourself and your husband，对应B选项。
MELANIE: Oh, thanks for the warning. And finally, what about 'Silly Sailor'?
ROB: That's a comedy, and it's for young and old. In fact, it won an award in the
Stretton Drama Festival a couple of months ago.
解题思路：关键词是 Silly Sailor，听到it’s for young and old，对应C选项，适合各个年龄段的人。
剑桥雅思 11 听力答案及详细解析Section 2
For one thing, we have a fine collection of twentieth and twenty-first century paintings, many by very well-known artists. I'm sure you'll recognise several of the paintings. This is the gallery that attracts the largest number of visitors.
解题思路：This is the gallery...这句是说画廊吸引了最多的观众，对应E选项。Many by very well-known artists 意为许多是知名画家的作品，容易误选D，需要仔细读题。
Then there are the nineteenth-century paintings. The museum was opened in the middle of that century, and several of the artists each donated one work.
解题思路：several of the artists…这句是答案句，对应选项D。选项中的given和原文的donated是同义替换表达。
You'll need to come back next year to see it properly, but a number of the sculptures have been moved to other parts of the museum.
解题思路：moved 同义替换 relocated，对应选项G，虽然E有干扰，但是fine exhibits 不能取代选项中的最高级，另外E选项已经被选了，所以也很好排除。
Around the world' is a temporary exhibition- you've probably seen something about it on TV or in the newspapers.
解题思路：on TV or in the newspapers 替代了选项中的media，对应选项B。
Then there's the collection of coins. This is what you might call a focused, specialist collection, because all the coins come from this country, and were produced between two thousand and a thousand years ago. And many of them were discovered by ordinary people digging their gardens, and donated to the museum!
解题思路：ordinary people和 the public是同义替换，donated 和given 是同义替换，选项C符合。
All our porcelain and glass was left to the museum by its founder…
解题思路：本题距离15题的答案区域非常接近，不太来得及反应，A选项中的one person 和答案句中的founder是同义替换。
We have a very good restaurant, which serves excellent food all day, in a relaxing atmosphere. To reach it. When you get to the bottom of the stairs, go straight ahead to the far side of the sitting area, then turn right into the corridor. You'll see the door of the restaurant facing you.
解题思路：原文提到走到sitting area 尽头右拐进入走廊，对面的房间即为F，难点主要是确定右拐这个方向。
If you just want a snack, or if you'd like to eat somewhere with facilities for children, we also have a cafe. When you reach the bottom of the stairs, you'll need to go straight ahead, turn right into the corridor, and the café is immediately on the right.
And talking about children, there are babychanging facilities downstairs: cross the sitting area, continue straight ahead along the corridor on the left, and you and your baby will find the facilities on the left-hand side.
The cloakroom, where you should leave coats, umbrellas and any large bags, is on the left hand side of the sitting area. It's through the last door before you come to the corridor.
解题思路：文中提到在沙发休闲区的左侧，解题的关键在于要听到 last door before you come to the corridor，也就是进走廊前的最后一个门，对应B选项。
剑桥雅思 11 听力答案及详细解析Section 3
Question 21 & Question 22
答案：B D (in either order)
D: they‘d done quite extensive tours in different continents...
B: I wasn't specifically looking for artists who'd produced recordings, but this is something that's just taken for granted these days, arid they all had.
解题思路：They‘d done quite extensive tours in different continents 对应选项D;后面提到recordings，以及they all had，对应B选项。
Question 23 & Question 24
答案：A B (in either order)
JOANNA: I‘d thought it might ... it was all quite informal though and in fact they seemed very keen to talk. A: And I don't think using the phone meant I got less rich data, rather the opposite in fact.
B: if I was going to interview leading musicians it’d only be possible over the phone
解题思路：telephone interviews 定位后很容易听到B选项。后面提到担心录音质量，但是worked out all right，排除E;关于时间，提到至少半小时，有的会更长一些，所以排除D选项;后面虽然说了stressful，但是又说受访者很乐意交谈，C排除。最后说我不认为电话访谈获取的信息少，选A。
Question 25 & Question 26
答案：B E (in either order)
JOANNA: …B: When I started I was more interested in trying to investigate the impact of what was worn on those listening, and also…E: whether someone like a violinist might adopt a different style of clothing from, say, someone playing the flute or the trumpet.
解题思路：抓住题干中的originally，因此录音中的 when I started 预示着后面内容为题目答案;后面提到 trying to investigate… 意为试图调查着装对听听众的影响，对应选项B;紧接着说了whether someone like a …意为是否一个小提琴手会从笛子或喇叭演奏者那里借鉴不同风格的服装，对应选项E。
SUPERVISOR: You only had women performers in your study. Was that because male musicians are less worried about fashion?
JOANNA: I think a lot of the men are very much influenced by fashion, but in social terms the choices they have are more limited ... they'd really upset audiences if they stayed away from quite narrow boundaries.
解题思路：women performance 进行定位比较简单，女说男人更容易被时尚所影响，排除A;接着提到在社会规则下男人对服装的选择更有限，对应C选项。
SUPERVISOR: Hmm. Now, popular music has quite different expectations. Did you read Mike Frost's article about the dress of women performers in popular music?
SUPERVISOR: He points out that a lot of female singers and musicians in popular music tend to dress down in performances, and wear less feminine clothes, like jeans instead of skirts, and he suggests this is because otherwise they'd just be discounted as trivial.
JOANNA: The subjects I interviewed felt this was really important. It's all to do with what we understand by performance as a public event. They believed the audience had certain expectations and it was up to them as performers to fulfill these expectations, to show a kind of esteem ...
SUPERVISOR: ... they weren't afraid of looking as if they'd made an effort to look good.
解题思路：audience at a performance 进行定位比较容易，后面提到表演者要满足观众预期，以示尊重;对应选项A，esteem和respect是同义表达。
JOANNA: And I also got interested in what sports scientists are doing too, with regard to clothing.
SUPERVISOR: Musicians are quite vulnerable physically, aren't they, because the movements they carry out are very intensive and repetitive, so I'd imagine some features of sports clothing could safeguard the players from the potentially dangerous effects of this sort of thing.
剑桥雅思 11 听力答案及详细解析Section 4
Carbon-rich soil is dark, crumbly and fertile, and retains some water. But erosion can occur if soil is dry
解题思路：erosion 为关键词，But erosion can occur if soil is dry 为答案句，答案为dry。
Lal was studying soils in Africa so devoid of organic matter that the around had become extremely hard, like cement.
Plants absorb CO2 from the air and transform it into sugars and other carbon-based substances.
解题思路：题干中的turn into 和原文中的transform into 是同义替换，carbon-based substance为定位的关键词。
While a proportion of these carbon products remain in the plant, some transfer from the roots to fungi and soil microbes.
解题思路：transfer from 同义于题干的 moves from，如果不认识microbes，也不会理解它和fungi属于同义表达。
Some growers have already started using an approach known as regenerative agriculture. This aims to boost the fertility of soil and keep it moist through established practices.
These include keeping fields planted all year round, and increasing the variety of plants being grown.
解题思路：year-round 和 increasing 可以在原文听到，比较好抓住答案区域，这个题答案也比较简单，就是距离上一题比较近，比较容易错过。
Soil scientist Whendee Silver of the University of California, Berkeley, is conducting a first-of-its-kind study on a large cattle farm in the state.
解题思路： California为关键词，原文中的 a large cattle farm 和 题干中的 a big cattle farm 是同义表达，本题比较简单。
She and her students are testing the effects on carbon storage of the compost that is created from waste - both agricultural, including manure and cornstalks, and waste produced in gardens.
解题思路：按照空处设置，应该和 agriculture 一样是个名词，注意including这个结构，表示是进一步说明agricultural 这个性质的，both and 这个结构，也提示了答案是gardens，中间干扰项比较多，需要仔细预读题目。
Jones and 12 farmers are working to build up soil carbon by cultivating grasses that stay green all year round.
解题思路：by cultivating 同义于题干中的 by using， 后面的stay green all year round 基本也没什么改写难度，这个题也比较容易。
Rattan Lai argues that farmers should receive payment not just for the corn or beef they produce, but also for the carbon they can store in their soil.
解题思路：Lai 认为farmers 应该得到报酬，这个题目题干中的for carbon storage…这个部分也是原文 for the carbon they can store…的同义表达。
以上是小编为大家带来的关于剑桥雅思 11 听力答案及详细解析的介绍，希望能够对大家更好的备考雅思听力，不断的进行提升有作用。